lunes, 1 de julio de 2013

Propostes de futur

La plataforma de veïns ha rebut un parell de propostes del que es podria fer al solar del Jardí Centenari del carrer Encarnació, 62-64. 

Proposta A

En les dues versions es reconstrueix conceptualment l’antiga capella, futura sala d’actes pels veïns i la resta del jardí es potencia amb un espai dedicat a horts urbans, a jocs infantils, petanques, i a voltar amb patins i patinets, ...


Proposta B

L'estudi d'arquitectura que ha elaborat aquestes dues propostes, Argentí Arquitectes, ha anunciat repecte aquest projecte que:

"Sí. Seria espectacular. La bastida a la mitgera de ponent és per podertreballar plàsticament per artistes de Gràcia (en els dibuixos hem col·locat murals de Basquiat, Remy Zaug, Cristopher Wool i Bernard Frize, artistes que podeu trobar a internet, però són exemples. Però lo interessants seria que fossin artistes de Gràcia).

De l'antiga capella només en tenim el paviment i la projecció a la mitgera est i proposem fer un volum virtual a mena de umbracle, amb una successió de taulons de fusta.

La resta seria potenciar i replantar el jardí actual, recuperant l'aigua i el centre de la pèrgola, amb la fina estructura metàl·lica de suport de les glisines.

Si aquest plantejament, amb tots els temes que es toquen, us semblen bé vol dir que anem per bon camí."






Malgrat que aquestes idees no deixen de ser més que un esplèndit exercici en una parcel.la que, actualment, és de titularitat privada. Malgrat que, des del coneixement de tots els veïns, sabem que aquest lloc ha estat sempre un equipament i que, per tant, l'Ajuntament hauria d'adquirir el solar i construir-hi un equipament públic. Malgrat que aquestes propostes dibuixades no deixen de ser més que uns projectes realitzats amb l'esforç, la imaginació i el bon gust d'un sol veí i que, per tant, no recull plenament el sentir del global de la plataforma de veïns, creiem que és un bon treball el realitzat, en especial respecte que posa imatges a unes possibles idees i permet obrir el debat respecte de quin format d'equipament cal que l'Ajuntament construeixi en aquest solar.


Planol de la Proposta A (cliqueu damunt per veure-ho més gran)

Planol de la Proposta B (cliqueu damunt per veure-ho més gran)


Emocionants idees de futur que, visualitzant-les, ens permet apropar-nos a que projectes com aquests puguin esdevenir, algun dia, una realitat per a la Vila de Gràcia.